Intrebari si raspunsuri

De ce Asiguratorul.com?

Reprezentantii si administratorii www.Asiguratorul.com depun in permanenta eforturi considerabile pentru a oferi clientilor:

-informatii actualizate referitoare la piata asigurarilor

-asigurari la cele mai mici preturi

-notificari prin sms si mail cu referire la politele RCA care urmeaza sa expire (asta in mod gratuit)

-notificari prin sms si mail referitoare la expirarea ITP-ului pentru fiecare autovehicul asigurat la noi (asta in mod gratuit)

-notificari prin sms si mail referitoare la asigurarile de locuinte care urmeaza sa expire (asta in mod gratuit)

-notificari prin sms si mail referitoare la expirarea rovinietei pentru fiecare autovehicul asigurat la noi (asta in mod gratuit)

Deci cu noi cu siguranta nu veti mai uita ceea ce este important pentru autovehiculul, locuinta si siguranta dumneavoastra.

 

Este mai ieftin daca achit prima de asigurare intr-o singura transa?
Practica din Romania arata ca pentru achitarea sumei integrale a primei de asigurare intr-o singura transa exista o anumita reducere, care variaza de la o companie de asigurare la alta, dar sunt si companii care nu tin cont de aceasta regula fiind mai scumpa plata asigurarii intr-o singura transa.
    
Cand si pe cat timp poate fi incheiata o asigurare facultativa a locuintei?
O asigurare facultativa a locuintei poate fi incheiata in orice perioada a anului. De obicei, astfel de polite sunt achizitionate pe 12 luni.
    
Cum aleg o asigurare facultativa a locuintei?
Asigurarea facultativa a locuintei trebuie aleasa in functie de riscurile pe care vreti ca aceasta sa le acopere pentru ca locuinta dumneavoastra sa fie asigurata. Oferta, gama de riscuri acoperita de produsele lansate de asiguratori pe piata romaneasca este foarte bogata. Nu trebuie neglijat insa nici aspectul tarifelor, deoarece cu cat o polita acopera mai multe riscuri, cu atat tariful va fi mai ridicat, insa si gradul de protectie al casei asigurate creste.
Pentru a obtine un raport riscuri acoperite-cost cat mai bun, nu ezitati sa apelati la un consultant specializat, la un broker sau calculati chiar pe www.Asiguratorul.com.
    
Este obligatoriu sa-mi asigur locuinta?
Da, incepand cu 15 iulie 2010 a intrat in vigoare Legea Asigurarii Obligatorii a Locuintelor, legea 260/2008. Astfel, toate cladirile cu destinatia de locuinta din Romania trebuie asigurate, in caz contrar proprietarii vor fi amendati potrivit legii.
    
Ce este fransiza?
Fransiza este suma pe care asiguratul o va suporta din propriul buzunar la producerea unei daune. Avantajul asigurarilor cu fransiza este ca acestea reduc valoarea primei de asigurare, adica asiguratul plateste mai putin.
    
Ce este asigurarea de locuinte si bunuri?
Este un contract prin care va protejati locuinta si/sau bunurile impotriva riscurilor convenite cu asiguratorul. In unele cazuri asigurarea de locuinte este obligatorie.
    
Cum stabilesc suma pentru care doresc sa imi asigur locuinta?
Suma asigurata este data de valoarea de piata sau de valoarea de inlocuire. 
Pentru apartamente se foloseste valoarea de piata din momentul incheierii politei, adica suma cu care se vinde un apartament cu aceleasi caracteristici si din aceeasi zona.
Pentru case se foloseste valoarea de inlocuire si reprezinta costul construirii (la preturile uzuale de piata) a unei cladiri noi, avand caracteristici constructive si functionale similare cu cea asigurata
    
De ce exista diferente de tarife atat de mari intre societatile de asigurare?
Piata asigurarilor este libera, fiecare societate avand astfel dreptul sa stabileasca propriul pret. In functie de politica de dezvoltare, de categoria sociala si categoria de risc vizata, apar preturi diferite. De fiecare data cand vezi o diferenta mare de pret, trebuie avute in vedere conditiile de asigurare si despagubire, reputatia, bonitatea financiara si reasiguratorii pe care societatile de asigurare comparate ii au.
    
Vreau sa inchei polita prin voi, cum procedez?
Foarte simplu, completezi formularul online de comanda, o platesti cu ajutorul unui card bancar, apoi iti vom trimite polita prin intermediul postei romane si vei intra in posesia ei in cel mai scurt timp.

 

Cum pot sa platesc asigurarea comandata?

Poti plati polita de asigurare in functie de ce iti este tie mai usor:

     -online (cu cardul)

     -transfer bancar catre contul nostru, luati legatura cu un reprezentant www.Asiguratorul.com pentru aceasta varianta de plata.

 

Cum primesc asigurarea comandata?

Politele de asigurare comandate online pe site-ul nostru sunt livrate prin intermediul postei romane prin serviciul PrioriPost.

In cazul platii online cu cardul, vei putea descarca imediat o copie a politei in format PDF de care sa te folosesti pana cand ajunge originalul la tine.

 

In cat timp primesc asigurarea comandata?

Termenul mediu de livrare este intre 24 si 48 de ore lucratoare si va este trimisa prin intermediul postei romane.

 

Pot circula cu autoturismul inainte de primirea poilitei in original?

Da, pe teritoriul Romaniei puteti circula cu autoturismul pentru care tocmai ati incheiat polita de asigurare RCA online dupa ce ati scos la imprimanta copia asigurarii de pe site-ul nostru sau din mail-ul pe care vi l-am trimis, doar in cazul in care doriti sa parasiti Romania trebuie sa asteptati originalul intru-cat in afara tarii aveti nevoie de cartea verde in original.

 

Cum pot verifica valabilitatea politei RCA?

Simplu, in cazul in care sunteti clientul nostru trebuie sa va logati, iar in cadrul contului dumneavoastra puteti obtine toate informatiile despre asigurarile dumneavostra, in caz contrar puteti accesa aceasta pagina cu Linkuri utile.

 

De ce am nevoie pentru a incheia o asigurare online?

Pentru a incheia asigurari online pe site-ul nostru aveti nevoie de datele exacte ale obiectului asigurat si un card bancar cu care sa puteti efectua plati online.

 

Voi fi informat cand imi expira polita?

Da, reprezentantii www.Asiguratorul.com o sa va trimita o instiintare printr-un mail si/sau un sms cu circa 7 – 10 zile inainte expirarea politei de asigurare, oferindu-va si detaliile necesare pentru reinnoirea politei.

 

Sunt in siguranta datele mele cu caracter personal?

Da, www.Asiguratorul.com si nici reprezentantii sai nu ofera absolut nici un fel de informatii despre clientii sai, exceptie facand cazurile in care se vorbeste despre respectarea legii fiind in curs anchete desfasurate de autoritatile din Romania, iar pentru a consolida aceasta pozitie va informam ca suntem inregistrati si la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 0010100 din Registrul General al acestei autoritati.

 

Cum procedez daca sesizez o eroare in datele de pe polita?

Luati legatura telefonic sau prin mail cu unul din reprezentantii nostri, comunicati erorile sesizate si solicitati remedierea lor. Dupa remediere va vom trimite o noua polita cu datele corecte. www.Asiguratorul.com nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care datele au fost completate gresit in mod intentionat sau nu. Deci va rugam completati datele solicitate cu mare atentie.

 

Sunt in siguranta datele mele in momentul platilor online cu cardul?

Da, www.Asiguratorul.com pentru procesarea platilor online foloseste platforma serviciului EuPlatesc.ro oferit de EuroPayment Services S.R.L care are o experienta din 2004 ca integrator de solutii de e-commerce, folosind cea mai sigura tehnologie de autentificare - 3DSecure. Mentionam aici ca tranzactiile sunt efectuate de catre banca dumneavoatra la care aveti deschis contul, respectiv banca cu care noi colaboram, deci nu exista practic nici un risc ca datele dumneavoastra sa ajunga la persoane nedorite.          
 

 

 

Calculator
preţuri asigurăriCalculeaza pret