Topul asiguratorilor RCA. Primii cinci jucatori detin 70% din piata

Asigurarile auto RCA au ramas cea mai importanta clasa din piata de asigurari, dupa primele noua luni ale anului. Ponderea acestora in totalul pietei s-a cifrat la 29,2% - echivalentul a 415,4 mil. EUR (cu peste 14% mai mult decat in ianuarie-septembrie 2012), arata datele centralizate de INSURANCE Profile. Cresterea a fost sustinuta de primii cinci jucatori, acestia detinand 70% din totalul pietei, valoarea cumulata a subscrierilor acestora ajungand la circa 291 mil. EUR (cu 28,4% mai mult).

In acelasi timp, valoarea totala a daunelor platite de asiguratori a fost de 325,4 mil. EUR, in crestere cu 20 mil. EUR in valoare absoluta fata de 3T/2012, in vreme ce primele cedate in reasigurare s-au cifrat la 121,5 mil. EUR - echivalentul a 29% din totalul subscrierilor. 

Topul companiilor de asigurari este condus de EUROINS Romania - subscrieri de circa 81 mil. EUR (in crestere cu 21% fata de septembrie 2012) - echivalentul unei cote de piata de 19,5%. Potrivit unui comunicat de presa remis de grupul bulgar, la nivel consolidat "rata de crestere a subsidiarei din Romania ar fi putut fi mai mare, daca nu ar fi existat interdictia de a vinde RCA timp de 3 saptamani la care a fost supusa de catre autoritatea de supraveghere. In prezent insa, subscrierile EUROINS Romania au revenit deja la nivelurile anterioare".

Sursa: 1asig.ro

Calculator
preţuri asigurăriCalculeaza pret