Mesaje Recente

Pagini: [1] 2
1
Evenimente Rutiere / Anvelope Vara. Anvelope Off Road - PROMOTII
« Ultimul mesaj de damyy2019 Iulie 09, 2018, 12:55:44 p.m. »
ANVELOPE VARA la Vadrexim, SUPER PRETURI la anvelope pentru toate tipurile de autovehicule gasesti intodeauna pe vadrexim.ro. REDUCERI, promotii anvelope vara si iarna, lichidari de stoc la anvelope de vara sau all season si anvelope de iarna, marci de anvelope cunoscute sau mai putin cunoscute pe piata din Romania. LIVRARE GRATUITA! Montaj imediat in Vulcanizare-Service ROTI autorizat RAR. Comenzi online de anvelope de vara ieftine, anvelope iarna sau ANVELOPE OFF ROAD si jante din aliaj sau tabla pe vadrexim.ro, Tel. 0730 710 764.
2
Evenimente Rutiere / Jante Aliaj. Jante Tabla - PROMOTII
« Ultimul mesaj de damyy2019 Iulie 06, 2018, 11:55:16 a.m. »
JANTE ALIAJ si jante tabla la PROMOTIE orice autovehicul din aliaj si tabla, PRETURI MICI la jante pentru aproape toate tipurile auto, la VADREXIM gasesti jante din aliaj si tabla pentru marci auto cum ar fi: AUDI, BMW, Mercedes, Opel, Logan, Renault, Peugeot, Ford, Hyundai, Volvo, Skoda, VW, Dacia, etc. PROMOTII si reduceri la jante aliaj si jante tabla, marci de jante cunoscute sau mai putin cunoscute: AEZ, DEZENT, DOTZ, ENZO, BORBET, MAK, ASW, ALCAR STAHLRAD, GM, TORQUE, etc... LIVRARE 100% GRATIS! Montaj imediat in Vulcanizare-Service AUTO Roti Autorizat RAR. Comenzi de JANTE TABLA, jante jante aliaj si anvelope de vara si iarna pe vadrexim.ro, Tel. 0730 710 764.
3
Evenimente Rutiere / Anvelope si Jante auto - IEFTINE
« Ultimul mesaj de damyy2019 Iulie 06, 2018, 11:54:18 a.m. »
ANVELOPE  de vara si iarna, PRETURI foarte MICI la anvelope pentru toate tipurile de autovehicule gasesti la Vadrexim, nu rata Super PROMOTIILE la anvelope de vara sau all season si anvelope de iarna, marci de anvelope de vara si iarna cunoscute sau mai putin cunoscute pe piata din Romania: MICHELIN, DUNLOP, GOODYEAR, PIRELLI, NOKIAN, DEBICA, MATADOR, TIGAR, ROVELO, TAURUS, etc... Vanzari jante din aliaj si tabla pentru toate marcile auto: AUDI, BMW, Mercedes, Opel, Renault, Logan, Peugeot, Fiat, Volvo, Skoda, VW, Dacia, etc...LIVRARE 100% GRATUITA! Montaj imediat la cumparare in Service Roti - Vulcanizare autorizata RAR. Comenzi online de JANTE din aliaj si tabla, anvelope de iarna, vara sau all season IEFTINE pe vadrexim.ro, Tel. 0730 710 764.
4
Asigurari Auto RCA / Afla cum se face un dosar de dauna pe o asigurare RCA
« Ultimul mesaj de admin Aprilie 09, 2014, 04:19:19 p.m. »
Exista multe cazuri de accidente rutiere, atat usoare, cat si grave, cu sau fara victime. Si, din pacate, exista multe cazuri de persoane care trebuie sa primeasca despagubiri in urma accidentelor de la asiguratori. Insa, asa cum e de asteptat in Romania, asiguratorii sunt buni la cerut de bani, dar cam zgarciti atunci cand e cazul sa plateasca daune unor oameni. Aici intervin specialistii care fac munca grea in locul vostru si va recupereaza banii pe care ii meritati.
Esenţial:

In cazul unui accident usor, este de evitat intelegerea amiabila
Societatile de asigurari se leaga de orice amanunt ca sa nu va plateasca suma ceruta
Cel mai indicat este sa solicitati un proces verbal de la politie
Un proces intentat de recuperare a unor daune poate dura ani de zile

Am intalnit multe cazuri in care un sofer a fost nevoit sa scoata bani din buzunar ca sa-si repare masina, chiar daca nu era el vinovat de accidentul produs. Pentru ca asiguratorul la care a avut RCA-ul soferul vinovat nu i-a dat banii, sau i-a dat mult prea putini bani. La fel, exista si cazuri de oameni care au fost raniti in urma accidentelor si au ramas cu buza umflata, desi ar fi trebuit sa obtina niste daune materiale de la asigurator. Ce-i drept, e greu sa te lupti ca si persoana fizica, de unul singur, cu asiguratorii care au departamente juridice bine puse la punct.

Insa iata ce trebuie sa stii despre asigurari si obtinerea de daune. Nu se stie cand vei avea nevoie, in urma unui accident, sa stii care este legea. Asa ca noi te informam, iar daca nu iti sunt de ajuns informatiile, poti apela la specialisti.

Fiind in era tehnologiei, este destul de important ca in cazul producerii unui accident rutier sa se faca poze la locul producerii acestuia. Aici vorbim despre un accident soldat doar cu daune materiale. In cazul in care accidentul implica si vatamari corporale, trebuie chemata Politia Rutiera care va desfasura o acheta la locul producerii evenimentului rutier, ancheta ce include poze, masuratori, declaratii. In cazul accidentului soldat cu vatamare corporala este important ca autovehiculele implicate sa nu fie miscate pana la incuviintarea politiei.

In cazul unui accident usor, asa cum se intampla de ordinul miilor in fiecare zi in Romania, cea mai usoara varianta de rezolvare este intelegerea amiabila. Aceasta intelegere se poate face in cazul accidentelor soldate doar cu pagube materiale, accident in care au fost implicate 2 vehicule. Se completeaza fisa de intelegere amiabila primita de catre soferi odata cu RCA-ul si se sfarseste povestea. Nu recomandam insa o astfel de intelegere deoarece unele societati de asigurare incearca sa evite pe cat posibil plata daunelor si pot refuza dosarul de dauna pentru anumite motive, iar in acest caz victima va fi nevoita sa isi repare singura autovehiculul fie sa actioneze in instanta societatea de asigurari.

Ce e de facut? In urma unui accident doar cu daune materiale se merge la Politie la biroul Accidente Usoare: avand documentele de la politie, si o copie de pe amenda vinovatului societatile de asigurari nu mai pot respinge dosarul de dauna.
Accident soldat cu vatamare corporala, daca esti victima: victima trebuie sa pastreze toate documentele medicale si documente pe baza carora se pot proba unele cheltuieli (bonuri fiscale, facturi). In baza acestor documente se intocmeste un dosar de dauna. Apoi asiguratorul va oferii o suma care sa compenseze victima. Aceasta suma acopera atat daunele morale (despagubiri pentru suferintele fizice si psihice), cat si daunele materiale (cheltuieli, venituri nerealizate).

In majoritatea cazurilor, suma oferita de asigurator prin intelegere reciproca poate fi si de pana la 60% mai mica decat in cazul in care suma este stabilita de catre instanta de judecata. Daca alegeti sa urmati calea instantei trebuie sa va asteptati la un termen mai lung de rezolvare a situatiei si la cheltuieli in plus. Chivu Nicolae, managerul companiei www.daune-accident.ro, sustine ca nu a intalnit un caz in care suma oferita de asigurator sa fie mai mare decat cea oferita de instanta. Din cauza aceasta va recomandam calea instantei, o cale care poate fi lunga si anevoioasa, insa la final veti avea de castigat.

Suma obtinuta ca despagubire variaza de la caz la caz, in functie de numarul de ingrijiri medicale acordate de Institutul de Medicina Legala, daca si victima a fost vinovata intr-o oarecare masura in producerea evenimentului rutier.

Daca esti vinovat de producerea unui accident soldat vatamare corporala, va recomandam sa ajungeti la o intelegere cu victima, o intelegere in scris in care sa se mentioneze ca aceasta a fost despagubita cu o anumita suma de bani si nu mai are alte pretentii materiale.

Chivu Nicolae, manager www.daune-accident.ro, ne raspunde:
1. Cine poate apela la un specialist in recuperare daune?
Oricine a suferit un accident si considera ca are dreptul la despagubiri. Echipa noastra de specialisti va analiza cazul si vom actiona in consecinta. In acest caz includem victimele din masina accidentata, cat si victimele din masina din cauza careia s-a produs coleziunea.

2. Ce prefera firmele de asigurari?: intelegerea amiabila sau vor sa se ajunga in instanta?
Intelegerea amiabila, avand in vedere ca intelegerea amiabila este mai convenabila din punct de vedere financiar pentru firma de asigurari, pentru ca in majoritatea cazurilor ofera o suma mai mica decat cea oferita de instanta.

3. Cat poate dura un proces de obtinere a daunelor?
Procesul poate dura cativa ani, in functie de termenul primit de instanta.

4. Cu ce documente trebuie sa justifice pagubitul suma ceruta?
In cazul daunelor materiale acestea pot fi justificate prin bonuri fiscale si facturi. Pentru daune morale, acestea trebuie sa compenseze intr-o oarecare masura suferinta fizica si psihica a victimei, acestea pot fi evaluate in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate de I.M.L.

5. De ce nu recomandati intelegerea amiabila in cazul unui accident usor?
Cum am specificat anterior, unele societati de asigurari va pot pune anumite piedici in obtinerea daunelor si victima va fi nevoita sa isi repare masina pe cont propriu. Adica pot spune ca lipsesc anumite acte de la dosar, acte pe care le poate da numai politia. Ganditi-va ca vinovatia asupra evenimentului rutier care tocmai sa intamplat este stabilita de inspectorul de daune al firmei de asigurari care urmeaza sa va despagubeasca, lucru care este destul de greu de crezut ca acesta va fi impartial in luarea unei decizii si stabilirea unei sume corecte pentru despagubire, din acest motiv credem ca cel mai indicat este ca politia sa stabileasca vinovatia asupra accidentului si sa inscrie pe dovada de reparatie si in procesul verbal daunele survenite autovehiculelor.
6. Cine plateste daunele in cazul in care masina vinovata nu e asigurata?
Daca e vorba de daune materiale si atat, fara a discuta despre daune corporale, exista FGAO, adica Fondul de Garantie a Asigurarilor Obligatorii de Despagubire. Daca e vorba de un accident cu victima, aceasta poate obtine daune de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii.

5
Dosare de Dauna Auto / Ce tebuie sa stii in caz de accident rutier?
« Ultimul mesaj de admin Decembrie 27, 2013, 04:32:00 p.m. »
Exista multe cazuri de accidente rutiere, atat usoare, cat si grave, cu sau fara victime. Si, din pacate, exista multe cazuri de persoane care trebuie sa primeasca despagubiri in urma accidentelor de la asiguratori. Insa, asa cum e de asteptat in Romania, asiguratorii sunt buni la cerut de bani, dar cam zgarciti atunci cand e cazul sa plateasca daune unor oameni. Aici intervin specialistii care fac munca grea in locul vostru si va recupereaza banii pe care ii meritati.
Esenţial:
  • In cazul unui accident usor, este de evitat intelegerea amiabila
    Societatile de asigurari se leaga de orice amanunt ca sa nu va plateasca suma ceruta
    Cel mai indicat este sa solicitati un proces verbal si dovada de reparatie de la politie
Fiind in era tehnologiei, este destul de important ca in cazul producerii unui accident rutier sa se faca poze la locul producerii acestuia. Aici vorbim despre un accident soldat doar cu daune materiale. In cazul in care accidentul implica si vatamari corporale, trebuie chemata Politia Rutiera care va desfasura o acheta la locul producerii evenimentului rutier, ancheta ce include poze, masuratori, declaratii. In cazul accidentului soldat cu vatamare corporala este important ca autovehiculele implicate sa nu fie miscate pana la incuviintarea politiei.
Ce e de facut?
In urma unui accident doar cu daune materiale se merge la Politie la biroul Accidente Usoare: avand documentele de la politie, si o copie de pe amenda vinovatului societatile de asigurari nu mai pot respinge dosarul de dauna.
In cazul unui accident soldat cu vatamare corporala, daca esti victima: victima trebuie sa pastreze toate documentele medicale si documente pe baza carora se pot proba unele cheltuieli (bonuri fiscale, facturi). In baza acestor documente se intocmeste un dosar de dauna. Apoi asiguratorul va oferii o suma care sa compenseze victima. Aceasta suma acopera atat daunele morale (despagubiri pentru suferintele fizice si psihice), cat si daunele materiale (cheltuieli, venituri nerealizate).
De ce nu recomandam intelegerea amiabila in cazul unui accident usor?
 Cum am specificat anterior, unele societati de asigurari va pot pune anumite piedici in obtinerea daunelor si victima va fi nevoita sa isi repare masina pe cont propriu. Adica pot spune ca lipsesc anumite acte de la dosar, acte pe care le poate da numai politia. Ganditi-va ca vinovatia asupra evenimentului rutier care tocmai sa intamplat este stabilita de inspectorul de daune al firmei de asigurari care urmeaza sa va despagubeasca, lucru care este destul de greu de crezut ca acesta va fi impartial in luarea unei decizii si stabilirea unei sume corecte pentru despagubire, din acest motiv credem ca cel mai indicat este ca politia sa stabileasca vinovatia asupra accidentului si sa inscrie pe dovada de reparatie si in procesul verbal daunele survenite autovehiculelor.
6
Asigurari Auto RCA / Cum procedezi daca ai cumparat o asigurare RCA falsa?
« Ultimul mesaj de admin Decembrie 19, 2013, 03:02:10 p.m. »
In ultima vreme, tot mai multe companii de asigurari au fost escrocate de asa-zisi agenti sau brokeri de asigurari, care vand polite RCA false, dupa care dispar cu banii. In caz de accident, soferii se trezesc fara asigurare, fiind nevoiti sa-si achite din buzunar reparatiile la masini.
O noua modalitate de a face bani iliciti pe spatele detinatorilor de autoturisme, dar si a firmelor de asigurari, a luat amploare in ultima perioada. Este vorba de intermediarii companiilor de asigurare, asa-zisi brokeri, care vand polite RCA false in numele asiguratorilor. Brokerii dispar cu banii, iar clientii raman si neasigurati, si cu banii dati. Prejudiciul se realizeaza simplu, iar rezolvarea situatiei necesita timp si nervi.
Sistemul functioneaza simplu si eficient pentru asa-zisii brokeri. Concret, intermediarii emit polite RCA, dar uita sa mai depuna banii si borderourile la societatea de asigurari. Automat, asiguratii nu se mai regasesc in baza de date CEDAM, astfel incat, in caz de accident, masina apare ca fiind neasigurata. Surpriza apare in momentul in care clientului ii este adus la cunostinta faptul ca seria respectivei polite, desi cu stampila companiei pe ea, nu apare in baza de date CEDAM. Practic, nu este suficient ca o polita sa aiba datele companiei pentru a fi valabila. Intermediarii au avut grija sa scape basma curata si apeleaza la un truc foarte simplu: declara pierdute respectivele borderouri. Astfel, clientul cumpara o polita care nu este valabila, iar compania de asigurari este obligata, conform legii, sa-l despagubeasca. Numai ca aceasta operatiune poate dura si luni bune, timp in care pagubitii trebuie sa plateasca daunele, care, teoretic, ar fi trebuit sa fie platite de asigurator.
UNSAR: Exista o mare problema cu intermediarii
Presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu, a atras atentia, recent, asupra problemelor cu care se confrunta societatile de asigurare. Noi, societatile de asigurari, ne trezim ca avem un client care reclama o dauna si nici nu stim ca figureaza in portofoliul de clienti ai societatii, pentru ca polita n-a ajuns niciodata la noi, a spus Constantinescu.
CSA: Brokerilor li se pregateste ceva
Inmultirea cazurilor de inselaciune comise de unii brokeri de asigurare i-a determinat pe reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) sa sara in ajutorul companiilor de asigurari. Directorul departamentului reglementari din cadrul CSA, Paul Mitroi, a declarat pentru ziarul Gardianul ca potrivit unui proiect de ordin pentru punerea in aplicare a normelor privind registrul agentilor de asigurare vor exista norme mult mai dure si pentru brokeri. CSA va reglementa activitatea brokerilor. Astfel, toate persoanele fizice sau juridice care au calitatea de agenti de asigurare si de subagenti trebuie sa fie inregistrate si vor primi un cod unic, a declarat Mitroi. Tot in aceasta norma s-au definit si spatiile in care brokerii isi pot desfasura activitatea. Prin spatii corespunzatoare se inteleg sediile principale sau secundare ale asiguratorului, in spatiile principale sau secundare ale clientilor persoane juridice sau la domiciliul sau resedinta persoanei fizice care urmeaza sa fie asigurata, a explicat Paul Mitroi. Acesta a adaugat ca cel mai important aspect pe care cei care doresc sa incheie o polita RCA trebuie sa-l aiba in vedere este verificarea identitatii brokerului. Respectivii brokeri trebuie sa prezinte clientilor legitimatia. Pe respectiva legitimatie va exista un cod unic, care trebuie sa se regaseasca si pe polita si pe chitanta care o va inmana clientului, a explicat Mitroi.
Cum procedezi daca ai cumparat o asigurare RCA falsa?
Asiguratorul.com tine sa mentioneze faptul ca daca sunt si printre intermediarii de asigurari, respectiv brokeri si agenti de asigurari persoane rau intentionate care doresc sa obtina venituri ilicite nu ar trebui sa afecteze buna activitate a persoanelor de buna credinta si brokerilor/agentilor care desfasoara o activitate in mod absolut legal, astfel incat va punem la dispozitie o serie de informatii care ar trebui sa va ajute in deosebirea unui broker/ agent de buna credinta de unul rau intentionat.
In primul rand un broker, agent sau un site de vanzari online de produse de asigurare va avea mereu la vedere datele de contact si elementele distinctive cum ar fi: sediu, cod de inregistrare la Registrul Comertului, C.U.I. nr. agent, nr. legitimatie, nr. de inregistrare la Registrul Brokerilor, pentru site-urile de vanzari onine trebuie specificat detinatorul si administratorii acestuia, nr. de inregistrare la Registrul General la Autoritatea de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, mai lipseste doar sa fiti atenti la aceste detalii si eventual sa le verificati in cazul in care sesizati ceva nereguli.
Asiguratorul.com va reminteste un comunicat al ASF: "Neplata primelor de asigurare de către intermediar către societatea de asigurare nu afectează în niciun fel valabilitatea poliţelor de asigurare emise în numele societăţii de asigurare. Decontările între societăţile de asigurare şi intermediari ţin strict de contractul între părţi, fără să afecteze valabilitatea poliţelor", preciza toritatea.
Inca un instrument cu ajutorul caruia va puteti proteja impotriva fraudelor este verificarea politei in baza de date CEDAM accesand acesta pagina click aici. Inconvenientul aici ar fi ca actualizarea bazei de date nu se face instantaneu, aici contribuind mai multi factori cum ar fi: modul de comunicare al asiguratorului catre aceasta baza de data, actualizarea informatiilor de catre adminstratorii bazei de date CEDAM, etc. In cazul in care in maxim 5 zile polita dumneavoastra nu se regaseste in aceasta baza de date cu siguranta ceva nu este in regula si va recomandam sesizarea oraganelor abilitate.
7
Daca ati provocat un accident, riscati sa fiti chemati in judecata chiar daca aveti polita RCA. Unele companii de asigurari refuza sa mai plateasca daunele.
Aproape 1000 de soferi sunt tarati prin tribunale si se intreaba cine ii despagubeste pentru timpul pierdut si banii cheltuiti.
La un an dupa ce a provocat un accident minor, Ivan Petre este chemat in judecata pentru ca asiguratorul la care avea polita RCA nu a platit daune de 2000 de lei.
"Ar trebui sa platesc eu in locul RCA-ului pentru ca ei nu au fost in stare sa-si plateasca datoria. Nu am nici o vina, toata lumea cumpara RCA ieftin", declara un pagubit.
Procedura spune ca, daca ati provocat un accident, dati o copie a politei RCA soferului nevinovat, iar compania de asigurari va plati reparatia. Problema este ca unii asiguratori ii trimit pe soferi la anumite service-uri, in general tarife mai mici, asa ca acestia pot face reparatiile in baza politei Casco unde vor ei.
Ulterior, compania care a emis polita CASCO trebuie sa-si recupereze banii cheltuiti de la compania care a emis RCA. In cazul in care aceasta refuza plata, problema se rezolva in instanta, unde e chemat si soferul vinovat de accident.
Aceasta comunicare poate fi trimisa oricarui sofer din Romania care, culmea, are o polita RCA valabila si a provocat un accident. Instiintarea poate fi de speriat daca nu cunoasteti terminologia juridica. Astfel, sunteti chemati in instanta in calitate de intervenient si riscati sa fiti decazuti din drepturi, daca nu va prezentati.
Chemarea in judecata le da emotii soferilor, chiar daca companiile spun ca acestia nu pot fi obligati sa plateasca daunele.
Raman insa cu banii platiti avocatului si timpul pierdut prin instanta. Mai ales ca oficialii sustin ca nu pot face nimic in astfel de situatii. Insa nu-i impiedica nimeni sa verifice companiile care vand polite RCA, pentru a vedea daca sunt capabile sa achite daunele.
Cei care se simt nedreptatiti pot face plangere la Autoritatea de Supraveghere Financiara. Anul acesta aproape 1000 de soferi au ajuns in fata instantei, chiar daca aveau polite RCA valabile.
8
Asigurari Auto RCA / Avantajele cumpararii politelor de asigurare RCA online
« Ultimul mesaj de admin Decembrie 08, 2013, 04:01:36 p.m. »
In acest moment asistam la o ampla dezvoltare a mediului online in ce priveste vanzarea asigurarilor, investindu-se in acest domeniu importante resurse. Cele mai ieftine asigurari RCA pot fi incheiate rapid si simplu folosind bine cunoscutul calculator RCA ce se poate gasi pe site-urile dedicate incheierii politelor de asigurare RCA online.

Concret ce avantaje avem la incheierea unui RCA online:

1. Spre deosebire de varianta de a fi nevoiti sa alergati pe la nenumarate sedii ale firmelor de asigurari sau pe la diversi agenti de asigurari pentru a face o comparatie intre preturi, puteti accesa www.Asiguratorul.com sectiunea Asigurari RCA unde cu ajutorul calculatorului de preturi RCA in doar cativa pasi puteti beneficia de o lista intreaga de preturi de la circa zece firme de asigurari, urmand ca dumneavoastra sa alegeti pretul si firma de asigurari pe care o doriti.

2. Asigurarile pot fi platite online cu ajutorul unui card bancar fara comisioane si alte taxe suplimentare, sau prin intermediul unui Ordin de Plata Bancar (OP).

3. Asigurarile cumparate pe www.Asiguratorul.com va sunt expediate la adresa dorita in mod gratuit prin intermediul Postei Romane intr-un interval de maxim 48 ore lucratoare. Deci puteti comanda si primi asigurarea in confortul caminului dumneavostra.

4. Toti clientii www.Asiguratorul.com sunt notificati cu privire la expirarea asigurarilor atat printr-un mail cat si telefonic printr-un sms, evitand astfel situatia neplacuta de a va trezi ca circulati cu o asigurare RCA expirata si tot aici aveti posibilitatea de a va seta notificari si pentru ITP si rovinieta in cadrul rubricii Contul meu.

5. Cu siguranta in mediul online o sa gasiti cele mai mici preturi pentru asigurarile dorite pentru ca mediul online este scutit de o serie de cheltuieli cum ar fi cele de administrare si intretinere a spatiilor comerciale, cheltuieli cu un personal mult mai numeros, etc.

6. Informatii actualizate - mediul online dedicat asigurarilor RCA si asigurarilor de locuinte pune la dispozitia vizitatorilor, sub forma de articole, cele mai noi informatii legate de piata asigurarilor pentru ca acestia sa stie exact ce sa faca si mai ales cum sa ia decizia cea mai avantajoasa. Mai folosim in acest sens si un forum cu ajutorul caruia vizitatorii pot adresa intrebari la eventualele nelamuriri pe care le au.
9
Asigurari Locuinte / Noi modificari legislative la asigurarile obligatorii pentru locuinte
« Ultimul mesaj de admin Noiembrie 14, 2013, 10:02:09 a.m. »
In urma noilor modificari asigurarea obligatorie a locuintei va putea fi cumparata atat de la actionarii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), cat si de la alti asiguratori, dupa ce acestia vor incheia protocoale de colaborare cu PAID, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Anterior, politele puteau fi cumparate numai de la actionarii PAID.
Asigurarea locuintelor impotriva dezastrelor este obligatorie si separata de cea facultativa.

Obligatia consta in cumpararea unei polite PAD emisa de catre PAID. In prezent, polita poate fi cumparata in acest moment de la toate societatile membre PAID sau de la toate societatile care vor incheia protocoale de colaborare cu PAID.
 Pretul unei polite PAD este de 10 euro sau 20 de euro, in functie de materialul din care este construita locuinta, si asigura o despagubire maxima de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.
 Cei care doresc asigurarea locuintei pentru o suma mai mare (asigurare facultativa) au optiunea sa incheie suplimentar contracte de asigurare pentru acoperirea eventualelor pagube care depasesc plafonul asigurat obligatoriu.
 In acest caz, asigurarea obligatorie (polita PAD) si cea facultativa trebuie incheiate separat.
 Asigurarile facultative care includ acoperirea riscurilor de cutremur, alunecari de teren si inundatii raman in vigoare pana la expirare.
 La momentul expirarii asigurarii facultative, proprietarii sunt obligati sa incheie o polita PAD separata fata de asigurarea facultativa.
 Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD) este valabila 12 luni.
 Potrivit Legii 260/2008, proprietarii care nu isi asigura locuintele vor fi amendati de autoritatile locale cu pana la 500 lei.
 Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), compania care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, a inregistrat in primul trimestru din 2013 un profit de peste 2 milioane de lei (aproximativ 530.000 euro). In 2012, PAID a avut o pierdere de 2,8 milioane lei (640.000 euro).
 Pool-ul s-a constituit ca societate de asigurare in luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societati de asigurare (ABC Asigurari, Astra Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Gothaer Asigurari si Uniqa Asigurari), actionari PAID.
10
Evenimente Rutiere / Re: CNADNR obligata la plata unei despagubiri de 1 milion EUR in urma unui accident
« Ultimul mesaj de Marian Octombrie 28, 2013, 02:14:03 p.m. »
Mda... un motiv in plus pentru CNADNR sa comita si mai multe abuzuri in ceea ce priveste amenzile pentru roviniete... tre' sa scoata banii astia de undeva, nu?
Oricum felicitari instantei de judecata care a dat sentinta si speram sa ramana definitiva.
Pagini: [1] 2