Asiguratorul.com Forum

Firme de Asigurari => Firme de Asigurari => Subiect creat de: admin din Septembrie 20, 2013, 07:45:58 p.m.

Titlu: Euroins a fost sanctionata cu interzicerea vanzarii de asigurari RCA
Scris de: admin din Septembrie 20, 2013, 07:45:58 p.m.
Dupa ce in urma unui control inopinant efectuat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara(ASF) la EUROINS ROMANIA, control efectuat pe durata a doua luni mai exact lunile mai si iunie 2013, Consiliul ASF a decis pe 28 august 2013 interzicerea temporara a practicarii de catre companie a activitatii pe segmentul asigurarilor RCA. De asemenea, autoritatea a dispus sanctionarea Directorului General al EUROINS, Mihnea TOBESCU, cu amenda de 50.000 lei si a sefului departamentului de daune din cadrul societatii, Stamov Bozhidar STOYANOV, cu retragerea aprobarii. Interdictia practicarii asigurarilor RCA este in vigoare pana la implementarea de catre EUROINS a unui set de masuri stabilite de catre ASF, printre care stabilirea corespunzatoare a cuantumului despagubirilor in conformitate cu reglementarile in vigoare si respectarea termenelor de plata a dosarelor de dauna.
ASF a obligat EUROINS ca, in termen de 24 de ore de la primirea deciziei de sanctionare, sa comunice intermediarilor de asigurari interdictia de a mai incheia contracte de asigurare RCA in numele companiei.
Totodata, ASF informeaza publicul ca in perioada in care EUROINS are interdictia de a vinde asigurari RCA, societatea are in continuare obligatia solutionarii dosarelor de dauna.
EUROINS ROMANIA a trimis ulterior catre Autoritatea de Supraveghere Financiara(ASF) documente care sa ateste eforturile depuse de companie in directia remedierii situatiei pe segmentul de asigurari RCA, sperand ca lucrurile sa intre cat mai curand pe fagasul normal putand astfel sa reinceapa vanzarea produselor pe acest segment.
Raspunsul ASF nu sa lasat mult asteptat pentru ca in data de 18 septembrie a decis ridicarea sanctiunii, EUROINS ROMANIA putand sa reinceapa activitatea pe acest segment dupa o perioada de 3 saptamani in care a avut suspendat acest drept. Asistam astfel la una dintre cele mai severe sanctiuni aplicate vreodata unei firme de asigurari din Romania.