Autor Subiect: CNADNR obligata la plata unei despagubiri de 1 milion EUR in urma unui accident  (Citit de 9764 ori)

admin

  • Asiguratorul
  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Mesaje postate: 12
    • Vezi Profilul
    • Asiguratorul
O decizie a Tribunalului Bucuresti obliga CNADNR - Compania Nationala de Drumuri Nationale si Autostrazi din Romania, la plata unei despagubiri de 1 milion EUR pentru o tanara ce a fost vatamata intr-un accident rutier. Evenimentul a avut loc in anul 2006, in a doua zi de Craciun, cand Georgiana Elena GHEGELIU, o studenta din Constanta, si-a pierdut mana dreapta dupa ce masina in care se afla a intrat in coliziune cu un parapet deteriorat.
Potrivit informatiilor din dosar, prietenul fetei, care se afla la volan, a incercat sa evite coliziunea cu un alt vehicul intrat pe sensul lor de mers, ramas neidentificat. Prin urmare, acesta a scapat masina de sub control, iar autovehiculul s-a oprit intr-un parapet metalic deteriorat de pe marginea drumului. Parapetul a strapuns portiera dreapta a autoturismului si i-a intrat fetei in mana, iar medicii au fost nevoiti sa ii amputeze bratul.
Cercetarile in aceasta speta au durat 5 ani si au stabilit clar ca prietenul fetei nu se face vinovat de accident. Mai mult decat atat, s-a stabilit ca vina accidentului o poarta administratorul drumului, adica CNADNR. Acest lucru rezulta si din expertiza tehnica -auto dispusa in dosarul penal de la Brasov, ale carei concluzii au fost insusite de toate partile.
"Accidentul se putea evita daca elementele de siguranta traficului rutier montate pe partea dreapta a sensului de mers catre Brasov a carosabilului, in dreptul km 34, erau in stare reparata si nu creau pericole, raspunzator fiind administratorul de drumuri care in doi ani nu a reparat parapetul, fiind un real pericol si astazi pentru traficul rutier", se arata in expertiza tehnica depusa la dosar.
Procesul se afla acum pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, in urma apelului declarat de CNADNR. Motivul apelului, invocat de CNADNR, este expirarea termenului pana la care se putea deschide process (n.red. 3 ani finalizarea investigatiilor si stabilirea culpei). Decizia Curtii de Apel nu va fi definitiva, putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Conform specialistilor din piata de asigurari contactati, acesta este unul dintre primele cazuri cand a fost atrasa culpa administratorului drumului public intr-o speta de daune morale in urma unui accident rutier.
« Ultima Modificare: Octombrie 28, 2013, 01:00:36 p.m. de admin »

Marian

  • Vizitator
Mda... un motiv in plus pentru CNADNR sa comita si mai multe abuzuri in ceea ce priveste amenzile pentru roviniete... tre' sa scoata banii astia de undeva, nu?
Oricum felicitari instantei de judecata care a dat sentinta si speram sa ramana definitiva.