Autor Subiect: Cum se solicita o despagubire in cazul unui accident sau avarierea locuintei?  (Citit de 7323 ori)

admin

  • Asiguratorul
  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Mesaje postate: 12
    • Vezi Profilul
    • Asiguratorul
In urma producerii unui risc asigurat care a determinat pagube locuintei asigurate sau bunurilor continute, clientul trebuie sa se adreseze societatii de asigurari cu mentionarea datei, locului si imprejurarilor in care a avut loc evenimentul, descrierea pagubelor si valoarea estimativa a acestora.

De asemenea asiguratul/beneficiarul va completa o cerere de despagubire care va initia dosarul de dauna si inceperea procedurii de despagubire.
PROCEDURA DE DESPAGUBIRE presupune urmatoarele etape:
-constatarea pagubelor de catre reprezentantul societatii de asigurare
-avizarea de catre societatea de asigurare a inceperii lucrarilor de reparatie, reconditionare sau restaurare, inlocuire
-documentarea dosarului de dauna (procese verbale de constatare sau de cercetare emise de organe competente, adeverinte medicale sau certificat de deces, documente de plata a reparatiilor, reconditionarilor, restructurarilor sau inlocuirilor, eventuale declaratii ale martorilor, hotarari judecatoresti)
-semnarea dosarului de dauna de catre ambele parti
-plata despagubirii.

PLATA DESPAGUBIRILOR se efectueaza dupa 15-30 de zile de la data depunerii documentatiei complete de catre asigurat/beneficiar, in functie de prevederile contractuale din polita de asigurare.

Societatea de asigurare poate amana plata insa despagubirii daca in legatura cu dauna a fost instituita impotriva asiguratului o ancheta sau o procedura penala de catre politie. De asemenea, societatea poate refuza plata despagubirii daca cererea de despagubire este frauduloasa ori are la baza declaratii care se dovedesc false.
« Ultima Modificare: Octombrie 28, 2013, 10:44:38 a.m. de admin »