Autor Subiect: Ce tebuie sa stii in caz de accident rutier?  (Citit de 6697 ori)

admin

 • Asiguratorul
 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Mesaje postate: 12
  • Vezi Profilul
  • Asiguratorul
Ce tebuie sa stii in caz de accident rutier?
« : Decembrie 27, 2013, 04:32:00 p.m. »
Exista multe cazuri de accidente rutiere, atat usoare, cat si grave, cu sau fara victime. Si, din pacate, exista multe cazuri de persoane care trebuie sa primeasca despagubiri in urma accidentelor de la asiguratori. Insa, asa cum e de asteptat in Romania, asiguratorii sunt buni la cerut de bani, dar cam zgarciti atunci cand e cazul sa plateasca daune unor oameni. Aici intervin specialistii care fac munca grea in locul vostru si va recupereaza banii pe care ii meritati.
Esenţial:
 • In cazul unui accident usor, este de evitat intelegerea amiabila
  Societatile de asigurari se leaga de orice amanunt ca sa nu va plateasca suma ceruta
  Cel mai indicat este sa solicitati un proces verbal si dovada de reparatie de la politie
Fiind in era tehnologiei, este destul de important ca in cazul producerii unui accident rutier sa se faca poze la locul producerii acestuia. Aici vorbim despre un accident soldat doar cu daune materiale. In cazul in care accidentul implica si vatamari corporale, trebuie chemata Politia Rutiera care va desfasura o acheta la locul producerii evenimentului rutier, ancheta ce include poze, masuratori, declaratii. In cazul accidentului soldat cu vatamare corporala este important ca autovehiculele implicate sa nu fie miscate pana la incuviintarea politiei.
Ce e de facut?
In urma unui accident doar cu daune materiale se merge la Politie la biroul Accidente Usoare: avand documentele de la politie, si o copie de pe amenda vinovatului societatile de asigurari nu mai pot respinge dosarul de dauna.
In cazul unui accident soldat cu vatamare corporala, daca esti victima: victima trebuie sa pastreze toate documentele medicale si documente pe baza carora se pot proba unele cheltuieli (bonuri fiscale, facturi). In baza acestor documente se intocmeste un dosar de dauna. Apoi asiguratorul va oferii o suma care sa compenseze victima. Aceasta suma acopera atat daunele morale (despagubiri pentru suferintele fizice si psihice), cat si daunele materiale (cheltuieli, venituri nerealizate).
De ce nu recomandam intelegerea amiabila in cazul unui accident usor?
 Cum am specificat anterior, unele societati de asigurari va pot pune anumite piedici in obtinerea daunelor si victima va fi nevoita sa isi repare masina pe cont propriu. Adica pot spune ca lipsesc anumite acte de la dosar, acte pe care le poate da numai politia. Ganditi-va ca vinovatia asupra evenimentului rutier care tocmai sa intamplat este stabilita de inspectorul de daune al firmei de asigurari care urmeaza sa va despagubeasca, lucru care este destul de greu de crezut ca acesta va fi impartial in luarea unei decizii si stabilirea unei sume corecte pentru despagubire, din acest motiv credem ca cel mai indicat este ca politia sa stabileasca vinovatia asupra accidentului si sa inscrie pe dovada de reparatie si in procesul verbal daunele survenite autovehiculelor.
« Ultima Modificare: Decembrie 27, 2013, 04:44:32 p.m. de admin »

gionica669

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 3
 • Membru Asiguratorul.com - Asigurari Online RCA
  • Vezi Profilul
Re: Ce tebuie sa stii in caz de accident rutier?
« Răspuns #1 : Mai 22, 2019, 03:25:28 p.m. »
ce recomanzi daca este un accident fara victime ?
Anvelope all season ieftine orice auto.