B.A.A.R. isi alege noua conducere. Doi candidati pentru functia de Presedinte

Pe 19 decembrie, Biroului Asiguratorilor Auto din Romania, organism care ii reuneste pe toti asiguratorii locali autorizati sa practice RCA si Carte Verde, isi va desemna noua conducere, Liviu STOICESCU si Radu MUSTATEA fiind cei doi candidati pentru functia de Presedinte al Consiliului Director, conform unor surse din piata.

Pe langa acestia, pentru cele 4 posturile de membri disponibile, si-au depus candidaturile reprezentanti ai 7 din cele 11 companii de asigurare autorizate pe aceste linii de asigurari. Candidatii au fost validati de catre Comitetul Director in sedinta de pe 11 decembrie, care a verificat daca acestia au respectat cerintele impuse prin statutul asociatiei. 

Primul candidat, Liviu STOICESCU, este actualul Presedinte al BAAR, functie pe care o detine de circa 10 ani. In paralel, pana la inceputul acestui an, el a fost Membru al Directoratului OMNIASIG VIG, cu un mandat de 4 ani, dupa care, s-a alaturat Directoratului ASTRA Asigurari. Cariera in asigurari si-a inceput-o in anul 1990 ca inspector de daune la ADAS, iar in perioada 1996-1999 a fost inspector de daune la ASTRA Asigurari. In 2000, el s-a alaturat echipei OMNIASIG.
Cel de al doilea candidat, Radu MUSTATEA este, in prezent, Membru in Consiliul de Administratie al CARPATICA Asig, functie in care a fost numit la jumatatea lui 2012, cu un mandat de 3 ani. Anterior, Radu MUSTATEA fost Presedintele Directoratului ASTRA Asigurari, pozitia la care a renuntat pe 1 ianuarie 2012, dupa o perioada de 5 ani.

Licentiat in fizica la Universitatea din Bucuresti, Radu MUSTATEA si-a inceput cariera in industria asigurarilor, in 1994, in cadrul ARDAF, unde a evoluat rapid pana la functia de Director al Sucursalei Bucuresti. Ulterior, s-a alaturat echipei de management a companiei AGI Romania pe care a si condus-o din 2002, ca Director General. De-a lungul carierei, Radu MUSTATEA a reprezentat companiile unde activa in cadrul Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, BAAR, PAID sau in Pool-ul Roman de Asigurare a Riscurilor Atomice. 
In prezent, pe langa Liviu STOICESCU, in Consiliul Director al B.A.A.R. se mai regasesc cate un reprezentant din partea ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, ASIROM VIG, GENERALI Romania si OMNIASIG VIG.
Cele 11 societati de asigurari membre ale B.A.A.R. sunt:

 • ABC Asigurari 
 • ALLIANZ-TIRIAC Asigurari 
 • ASIROM VIG 
 • ASTRA asigurari 
 • CARPATICA asig 
 • CITY insurance 
 • EUROINS Romania 
 • GENERALI Romania 
 • GROUPAMA Asigurari 
 • OMNIASIG VIG 
 • UNIQA Asigurari         

B.A.A.R. indeplineste functia de Birou Roman Carte Verde, responsabil cu respectarea tuturor obligatiilor rezultate din prevederile "Regulamentului General" al Sistemului International "Carte Verde" si a Recomandarii nr. 5/1949 a SubComitetului de Transporturi Rutiere al Comitetului de Transporturi Interne al Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite. De asemenea, B.A.A.R. are obligatia de a administra si gestiona "Asigurarea de frontiera" in acord cu prevederile legale in vigoare si conform Regulamentului propriu privind aceasta asigurare.

Prima dintre functiile B.A.A.R., in calitatea sa de Birou Carte Verde, este de a-si asuma responsabilitatea gestionarii si lichidarii daunelor care rezulta din accidentele produse de automobilistii straini, pe teritoriul Romaniei (in calitate de "Birou al tarii in care a avut loc accidentul"). De asemenea, B.A.A.R. garanteaza documentele de asigurare de raspundere civila auto "Carte Verde" pe care membrii sai le elibereaza asiguratilor sai (in calitatea de "Birou Garantor").

Sursa: 1asig.ro

Calculator
preţuri asigurăriCalculeaza pret