Asigurari auto RCA si Asigurari Locuinte in Vaslui

Judetul Vaslui asezat in partea de est a Romaniei este situat in partea central-estica a Platoului Moldovei fiind traversat de raurile Prut si Barlad si afluentii lor, avand resedinta de judet in municipiul Vaslui. Din suprafata totala de 533.127 ha (2,3% din suprafata totala a tarii), 72,2% este zona agricola, 16,4% reprezinta paduri si alte terenuri cu vegetatie forestiera si 11,4% alte suprafete(ape, suprafete construite, drumuri, cai ferate, etc.), avand o suprafata agricola atat de generoasa, a reusit sa atraga importanti investitori pe acest segment unul dintre cei mai importanti din acest domeniu chiar si din Romania fiind omul de afaceri Adrian Porumboiu, care detine si echipa locala de fotbal S.C. Vaslui, echipa care a avut una dintre cele mai spectaculoase ascensiuni din momentul preluarii de catre omul de afaceri, in doar cativa ani echipa fiind un important adversar si de temut pentru toate echipele de fotbal din tara, ocupand doar pozitii fruntase in campionatul intern. Conform recensamantului din 2011 populatia judetului Vaslui este alcatuita din: 50935 de persoane care locuiesc in municipiul Vaslui, 49929 de persoane care locuiesc in municipiul Barlad, 24997 de locuitori inregistreaza si municipiul Husi, 7897 de persoane locuiesc in orasul Negresti si doar 6423 de persoane aflandu-se in orasul Murgeni, insumand in total 375148 de locuitori ai judetului Vaslui, locuitori care fara exceptie au nevoie si de servicii de asigurari la un standard cat mai ridicat si preturi competitive. Tinand cont de faptul ca vasluiul are circa 141557 de locuinte Asiguratorul.com, profita de aceasta ocazie si vine in intampinarea proprietarilor acestora oferindu-le posibilitatea de a incheia asigurari de locuinte si bunuri la cele mai mici preturi. Nici proprietarii si utilizatorii de autovehicule nu au fost uitati astfel in cat site-ul www.Asiguratorul.com le ofera acestora asigurari RCA la un raport calitate pret foarte bun. Prin calitatea serviciilor, simplitatea utilizarii si atasamentul fata de clientii si colaboratorii sai Asiguratorul.com doreste sa devina principalul furnizor de asigurari online in Vaslui.

Asigurarile, dependente de investitii

Piata asigurarilor din judetul Vaslui a progresat in ultimii ani, dar nu intr-un ritm accelerat, au declarat reprezentantii companiilor de asigurari din judet. Totusi, se poate observa o crestere a nivelul de constientizare a nevoii de asigurare in randul populatiei, mai ales in ceea ce priveste politele CASCO. Aceasta evolutie, usor sub potential, a activitatii de asigurare in Vaslui, se datoreaza restrangerii activitatii unor investitori la nivelul judetului, precum si lipsei unor noi investitii, care ar fi putut genera alte oportunitati de asigurare. 

"Orasul Barlad prezinta un potential superior resedintei de judet, Vaslui, din punct de vedere economic, in general, si al activitatii de asigurare, in particular. Pe langa cele existente in prezent, se preconizeaza aparitia unui numar de investitii in Barlad; in acelasi timp, putem spune ca orasul Vaslui stagneaza din aceasta perspectiva.
O oportunitate remarcata de asiguratorii din judet este si adoptarea proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor, care ar avea consecinte pozitive asupra subscrierilor companiilor de profil. Exista un potential important pe segmentul asigurarilor property. Consideram ca in cativa ani, acestea ar putea chiar sa ajunga asigurarile auto, din punct de vedere al subscrierilor.

Judet cu potential pentru asigurarile agricole

Cu suprafete agricole semnificative, de peste 72% din intinderea judetului, Vaslui prezinta un potential important pentru segmentul asigurarilor agricole, au declarat reprezentantii companiilor de asigurari din Vaslui.
"Profilul judetului Vaslui este unul agricol. Prin urmare, clasa asigurarilor agricole are un potential considerabil. OMNIASIG Vaslui a inregistrat rezultate bune pe acest segment, sute de polite fiind incheiate pe acest segment, majoritatea livezilor din judet sunt asigurate de catre compania noastra", a precizat Dumitru Catalin GHINTUIALA.
Astfel, suprafata agricola considerabila de care dispune judetul a antrenat multi dintre asiguratorii locali sa-si indrepte atentia catre aceasta clasa de asigurari.

Dificultatile pietei locale de asigurari

In ceea ce priveste brokerajul in asigurari, aceasta activitate la nivelul judetului exista, dar intr-o masura redusa. Potrivit reprezentantilor companiilor de asigurari locale, pana in acest moment nu a fost considerata rentabila deschiderea unor societati de intermediere care sa opereze la nivel local, subscrierile prin brokeri nedepasind, in general, 10-15 puncte procentuale per companie.
Piata auto din acest judet a urmat trendul crescator existent la nivel national. Astfel, s-a ajuns la un alt aspect important al pietei locale, datorita relatiei dintre asiguratori si service-urile auto. In momentul acesta numarul de masini la nivelul judetului a crescut semnificativ, determinand si cresterea numarului de daune inregistrate. Cea mai mare problema apare in incercarea de a imbunatati impreuna cu service-urile sistemul AUDATEX.

Calculator
preţuri asigurăriCalculeaza pret